شرکت پاسارگاد؛ طراح، سازنده و مجری اسکی مصنوعی (در تفریحات خاص)
اسکی یک نوع تفریح، ورزش و روش جابجایی است که طی آن فرد با استفاده از چوبهای صاف و بلندی که به کفش خود متصل میکند و چوب اسکی نامیده میشود، روی برف سُر میخورد. اسکی در مفهومی عامتر، به سر خوردن با چوب اسکی یا ابزارهای مشابه بر روی سایر سطوح مانند آب و چمن نیز اتلاق میشود.
اسکی به مثابهی یک وسیله آمد و رفت، عمری به قدمت انسان دارد ولی به عنوان ورزش، فعالیتی جدید میباشد که در کشورهای شمال اروپا از حدود ۳۰۰ سال پیش آغاز شده است.
پیست اسکی را میتوان در سه حالت احداث نمود که به بررسی هر کدام میپردازیم.
۱) پیست اسکی طبیعی
مسلما بارها اسکی یا اسنوبورد روی ارتفاعات پوشیده از برف را از دور یا نزدیک دیدهایم.
کشور ایران سرزمین پهناوری است و هر گوشه از آن شرایط آب و هوایی مختلفی دارد. برخی از مناطق آن بیابانی و خشک، گروهی مرطوب و معتدل و بعضی کوهستانی هستند. وجود دو رشته کوه مرتفع البرز و زاگرس و قلههای مرتفع آن در بسیاری از روزهای سال از برف پوشیده شدهاند و همین امر موجب شده تا برای علاقهمندان به ورزش پر هیجان اسکی پیستهای طبیعی ایجاد شود.
پیستهای اسکی توچال، آبعلی، شمشک و… از نمونه پیستهای اسکی طبیعی میباشند.
اما پیست اسکی طبیعی سه مشکل بسیار بزرگ نسبت به پیستهای مصنوعی دارد که قابل تامل است؛
۱) محروم بودن بسیاری از شهرها از وجود برف در ارتفاعات به دلیل شرایط آب و هوایی آن و ایجاد پست اسکی طبیعی فقط در مناطق سردسیر ممکن است.
۲) فصلی بودن پیستهای اسکی و عدم استفاده از آن در فصول گرمتر
۳) طولانی بودن مسافت و دسترسی سخت به پیستهای اسکی طبیعی
۲) پیست اسکی مصنوعی (به وسیله دستگاههای برف ساز)
پیست اسکی مصنوعی سالنی است در ابعاد و مساحتهای متفاوت که برای سردنگه داشتن این مکان از قویترین سیستمهای خنک کننده استفاده شده است. برای تولید برف مصنوعی در این پیست اسکی قطرات خیلی خیلی ریز یخ همزمان با قطرات آب از سقف به بیرون میریزند و جذب هم شده و به بلورهای برف تبدیل میشوند.
در این پست ممکن است روزانه چند تن برف مصنوعی از آسمان به زمین میریزد. از آنجایی که این فضا فضایی سرپوشیده است و خبری از جریان باد نیست، هر روز به کمک یک برفروب برفها را صاف میکنند تا زمین برای اسکی مناسبسازی بشود.
در زیر برفها هم لولههای خنک کنندهای قرار دارند تا اجازه ندهند گرمای بدن و فعالیت بازدیدکنندگان باعث آب شدن برفها بشود. برای اینکه گرما از سقف وارد پیست نشود، سقف پیست اسکی را به کمک لایهای آلومینیومی و لایهای اسفنجی و یک لایه عایق بسیار قوی پوشاندهاند و این عایق کاری به قدری قوی است که اگر سیستمهای خنک کننده هم از کار بیفتند تا چند روز برفها آب نخواهند شد.
بزرگترین مشکل این سالنها هزینه بسیار بالا احداث و نگهداری آن میباشد که عملا در خیلی از موارد صرفه اقتصادی ندارد.
پیست اسکی دبی نمونهای از پیست اسکی مصنوعی (به وسیله دستگاههای برف ساز) میباشد. این پیست اسکی دبی در نوامبر ۲۰۰۵ افتتاح شد و ۲۲۵۰۰ مترمربع مساحت دارد. این پیست مصنوعی با صرف هزینه هنگفت ۲۷۲ میلیون دلاری ساخته شده و هر شبانه روز چیزی حدود ۳۰ تن برف مصنوعی از آسمان آن بر زمین مینشیند.
پیست اسکی مصنوعی (به وسیله دستگاههای برف ساز) در دبی
۳) پیست اسکی مصنوعی (به وسیله روکشهای کامپوزیت پلیمری)
اما به لطف پیستهای اسکی مصنوعی، برای لذت بردن از ورزشهای مهیج در برف، لازم نیست زمستان باشد! شما میتوانید در تمام طول سال در پیستهای مصنوعی، تمرینات اسکی انجام دهید و مهارتهای خود را در این زمینه تقویت کنید.
پیست اسکی خشک یا مصنوعی، پیست اسکی است که با استفاده از موادی که در دمای اتاق پایدار بوده و ویژگیهای برف را تقلید میکنند ساخته میشود به طوری که افراد میتوانند در مکانهایی که پیستهای طبیعی و پوشیده از برف؛ مجهز یا در دسترس نیستند؛ از اسکی و اسنوبرد استفاده کنند.
مهمترین مزایای این پیست اسکی نسبت به پیست اسکی طبیعی و مصنوعی (به وسیله دستگاههای برف ساز) این است؛
۱) بهرهمند شدن بسیاری از شهرها از وجود پیست اسکی مصنوعی و عدم دخالت شرایط آب و هوایی در آن
۲) فعال بودن پیست اسکی در تمام فصول سال حتی در تابستان!
۳) امکان احداث آن در داخل شهر و پارکها و عدم نیاز به مناطق کوهستانی صعب العبور، در نتیجه دسترسی بسیار راحت و آسان به پیست اسکی
۴) هزینه بسیار پایین احداث، تعمیر و نگهداری آن نسبت سالنهای اسکی مصنوعی با تجهیزات برف ساز
نمونههایی از پیست اسکی مصنوعی (کامپوزیت پلیمری)
پیستهای خشک اسکی معمولا به دو صورت درشت دانه و ریز دانه احداث میشوند.
در پیستهای درشت دانه، بافت پوشش زمین به راحتی دیده میشود و حرکت اسکی در آن از کیفیت کمتری برخوردار است. این پیست محبوبیت چندانی نداشته زیرا دارای قابلیت چسبندگی و چرخش کمی میباشد.
اما در پیستهای ریز دانه به دلیل بافت ریز و پلیمری آن، اسکی با کیفیت بالاتری انجام میپذیرد. و تجربهی آن شبیه اسکی روی یخ است. شرکت پاسارگاد به عنوان مجری حرفهای این نوع پیست اسکی در ایران فعالیت میکند و با تکیه بر دانش مهندسان ایرانی، توانسته به تکنولوژی ساخت روکشهای کامپوزیت پلیمری با کیفیت دست پیدا کند.
جهت احداث پیست اسکی مصنوعی در ابتدا میبایست زمین مناسبی شناسایی نمود. این زمین باید دارای شیب ملایم بوده تا عملیات خاکبرداری به حداقل میزان ممکن برسد.
حداقل طول زمین حتما باید بالای ۵۰ متر باشد و در مناسبترین حالت بین ۲۰۰ الی ۴۰۰ متر است.
پس از شناسایی زمین محل احداث، عملیات خاکبرداری جهت ریگلاژ سطح پیست اسکی آغاز شده و سپس سطوح شیبدار و موانع مورد نیاز جهت اسکی حرفهای احداث میگردد.
در نهایت کار و پس از پایان عملیات عمرانی، روکشهای کامپوزیت پلیمری روی آن نصب شده و آماده بهره برداری میگردد.
در این پیست، جاذبههای دیگری میتوان احداث کرد که در مطالب زیر بیشتر به آن پرداخته میشود.
پیست اسکی مصنوعی از نوع روکش با الیاف درشت دانه
زیر سازی پیست اسکی مصنوعی (کامپوزیت پلیمری)
خوشبختانه طی ده سال گذشته ورزش اسکی در تعداد زیادی از کشورها، به سرعت در حال گسترش بوده، از طرفی در سالهای اخیر به دلیل کمبود بارش برف، فصل پرداختن به اسکی بسیار کوتاه شده، به همین علت امروزه راهاندازی پیستهای مصنوعی و سالنهای سرپوشیده اسکی که بتواند نیاز طرفداران این رشته را نه تنها در فصل زمستان بلکه در تمام فصول سال برآورده سازد، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
لذا سرمایه گذاری در این زمینه، میتواند شما را به یک برند مطرح هم در حوزهی ورزشی و هم گردشگری تبدیل نماید.
پیست اسکی طراحی شده توسط شرکت پاسارگاد، کاملترین پیست اسکی مصنوعی (کامپوزیت پلیمری) و دارای جاذبههای گردشگری و مجهزترین امکانات و تجهیزات میباشد که به طور خلاصه در قسمت پایین شرح داده شده است.
– زیر سازی و احداث موانع و پستی بلندیهای اسکی
-پوشش لایه کامپوزیت پلیمری سطح پیست برای بزرگسالان و کودکان
– تویوپ سواری مستقیم
– سورتمه
– توپهای بازی
– ایجاد پلکان دسترسی
– بالابر و کشنده جهت انتقال ورزشکاران به بالای سکو
– کافی شاپ و رستوران
– سکوی تماشاچی
– احداث چراغ روشنایی
– احداث دیواره و محل تبلیغات
– نرده کشی و حفاظ و نصب پرچم
– احداث ضربه گیر
نمونه پیست اسکی طراحی شده توسط شرکت پاسارگاد
شرکت پاسارگاد به عنوان شرکت برتر در زمینهی طراحی، محاسبات سازهای، ساخت و اجرای پیست اسکی مصنوعی، با تکیه بر دانش مهندسی و استانداردهای روز دنیا میباشد.
در قسمت زیر فیلمی از پیست اسکی مصنوعی (به وسیله دستگاههای برف ساز) در دبی نمایش داده شده است.
با انتخاب هر یک از گزینههای سبز رنگ میتوانید به صفحهی زیرمجموعههای این بخش از سایت هدایت شوید.
کلمات کلیدی: اسکی مصنوعی, طراحی اسکی مصنوعی, ساخت اسکی مصنوعی, اجرای اسکی مصنوعی, راه اندازی اسکی مصنوعی, احداث اسکی مصنوعی, سرمایه گذاری در اسکی مصنوعی, سرمایه گذاری زودبازده, تفریحات جدید, ساخت تفریحات گردشگری جدید, طرح تفریحی, ساخت ایده تفریحی عجیب, طراحی تفریحات توریستی خاص, سرمایه گذاری در طرح تفریحی جدید